A9 TV Canlı Yayın

15 Ocak 2012 Pazar

Reenkarnasyon, Hiçbir İlahi Kaynağa Dayanmayan Batıl Bir İnançtır


  • Reenkarnasyon inancı, neden Kuran ahlakına göre yanlıştır?
  • Reenkarnasyon inancının altındaki sapkın düşünce nedir?
  • Sayın Adnan Oktar reenkarnasyon inancının Kuran ahlakına göre yanlış olduğunu hangi örneklerle açıklamıştır?
  • Reenkarnasyon inancı neden bazı çevreler tarafından zannedildiği gibi insanları huzur ve mutluluğa götürmez?

    Dünyanın birçok yerinde reenkarnasyona inanan, daha doğrusu reenkarnasyonun doğru olmasını isteyen bazı insanlar bulunmaktadır. Bunun nedeni, ahiretin varlığını inkar etmeleri, ölümden sonra yok olmaktan veya sonsuza kadar cehennemde kalmaktan korkmaları ve bu gibi insanların, reenkarnasyonu bu korkularını yenmek için kendilerince bir çıkar yol olarak görmeleridir. Çünkü reenkarnasyon yanılgısının temelinde de ölümden korkmamak gerektiği ve insanın yapacağı yeniden doğuşlarla arzularına ulaşabileceği yönünde gerçek dışı bir telkin yatmaktadır. Oysa Allah Kuran’da reenkarnasyon düşüncesine asla yer olmadığını açık olarak bildirmiştir.

    Kuran’a Göre Reenkarnasyon Mümkün Değildir

    Kuran’da ölümün ve dirilişin bir kez olduğu bildirilmektedir 


    Her insan dünyada sadece tek bir hayat yaşar, bu hayatından sonra ölür ve ölümünden sonra tekrar diriltilerek, dünyada tüm yapıp ettiklerine göre cennetle ödüllendirilir veya cehennemle azaplandırılır. Yani her insanın bir dünya hayatı, bir de sonsuza kadar yaşayacağı ahiret hayatı vardır. İnsanların öldükten sonra dünya hayatına geri dönemeyecekleri Kuran’da çok açık olarak bildirilmektedir:

    “Nasıl, biz ölecek olanlar değil miymişiz? Yalnızca birinci ölümümüzden başka (öyle mi)? Ve biz azaba uğratılacak olanlar değil miymişiz?”(Saffat Suresi, 58-59)

    Kuran’da en çok tekrarlanan konulardan biri, ölümle dünya hayatının sona erdiği ve dünya hayatında işlenen amellerin karşılığının ahirette alınacağıdır

    Bu gerçek bir ayette şöyle bildirilmektedir:

    “Her nefis ölümü tadıcıdır. Kıyamet günü elbette ecirleriniz eksiksizce ödenecektir. Kim ateşten uzaklaştırılır ve cennete sokulursa, artık o gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir.” (Al-i İmran Suresi, 185)

    Kuran’da öldükten sonra dünyaya geri dönülmesini engelleyen bir sınır (berzah) olduğu bildirilir: 

    Reenkarnasyon iddiasını geçersiz kılan ve Kuran’da bildirilen başka bir konu ise öldükten sonra dünyaya geri dönülmesini engelleyen bir sınır (berzah) olduğudur:

    “Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman, der ki: “Rabbim, beni geri çevirin.” “Ki, geride bıraktığım (dünya)da salih amellerde bulunayım.” Asla, gerçekten bu, yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırılacakları güne kadar bir engel (berzah) vardır.” (Müminun Suresi, 99-100)

    Ayetlerdeki ifadeler reenkarnasyon inancının ne denli sapkın ve hayali bir inanç olduğunun birer delilidir. Yüce Rabbimiz, kullarına ecir kazanabilmeleri için dünya hayatını bir kez nasip etmiş ve bu dünyadaki hayatlarını ölümle sonlandıracağını açıkça bildirmiştir.

    Kuran’da insanların ölümünün ve diriltilmesinin bir kere olduğu bildirilmiştir:

    Sonsuz ilim sahibi Yüce Allah bir başka ayetinde ise insanların ölümü ve diriltilmesi ile ilgili şunları bildirmektedir:

    “Nasıl oluyor da Allah’ı inkar ediyorsunuz? Oysa ölü iken sizi o diriltti; sonra sizi yine öldürecek, yine diriltecektir ve sonra O’na döndürüleceksiniz.” (Bakara Suresi, 28)

    Yukarıdaki ayette görüldüğü gibi, insan başlangıçta ölüdür, yani yaratılışının temeli başlangıçta, toprak, su, çamur gibi cansız maddelerden oluşmaktadır. Daha sonra Allah bu cansız yığına “bir düzen içinde şekil verip” diriltir. Bu dirilişten belli bir süre sonra insan, yaşamı sona erince tekrar öldürülür ve toprağa geri döner, çürüyüp-ufalanıp toz haline gelir. Bu da insanın ikinci defa ölü haline geçişidir. Son kez diriltilmesi ahiretteki dirilmesidir. Her insan ahirette diriltilecek ve bir daha geri dönüşün mümkün olmadığını anlayarak, dünyada yaptığı herşeyin hesabını verecektir.

    Öldükten Sonra Ahirete İntikal Eden Bir İnsan Dünyaya Geri Gelemez

    Her insan dünyada sadece tek bir hayat yaşar, bu hayatından sonra ölür ve ölümünden sonra tekrar diriltilerek, dünyada tüm yapıp ettiklerine göre sonsuza kadar cennette veya cehennemde kalmayı hak eder. Yani insanın sonu olan bir dünya hayatı, bir de sonsuza kadar yaşayacağı ahiret hayatı vardır. İnsanların öldükten sonra dünya hayatına asla geri dönemeyecekleri Kuran’da çok açık olarak bildirilmektedir:

    “Yıkıma uğrattığımız bir ülkeye (tekrar dünya hayatı) imkansız (haram)dır; hiç şüphesiz onlar, (dünyaya) bir daha geri dönmeyecekler.” (Enbiya Suresi, 95)

    İnsanların bir bölümü ölüm ile karşılaşınca, tekrar dirilme ümidi içinde olacaklardır. Ancak, kendilerine bunun kesinlikle mümkün olmadığı o an açıklanacaktır. Ayetlerde, insanın dünyaya geldikten sonra tek bir ölümden başka ölüm tadmayacağı ve ahirete intikal edeceği şöyle bildirilir:

    “Orada, ilk ölümün dışında başka ölüm tadmazlar. Ve (Allah da) onları cehennem azabından korumuştur. Senin Rabbinden, bir fazl ve (lütuf) olarak. İşte büyük ‘mutluluk ve kurtuluş’ budur.” (Duhan Suresi, 56- 57)
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.