A9 TV Canlı Yayın

31 Ocak 2012 Salı

www.yasayanfosiller.com

GÜVE

Yaş: 
50 milyon yıllık

Dönem: Eosen

Bulunduğu Yer: Baltık, Kaliningrad, Rusya

Güve, kelebeğe çok benzeyen bir böcek türüdür. Kelebekler ve güveler Lepidoptera adı verilen bir hayvan takımı içinde sınıflandırılırlar. Resimde görülen ve günümüzdeki güvelerden hiçbir farkı olmayan 50 milyon yıllık güve, canlıların evrim geçirmediğini bir kez daha teyit etmektedir.

TAŞ SİNEĞİ

Yaş: 
50 milyon yıllık

Dönem: Eosen

Bulunduğu Yer: Baltık, Kaliningrad, Rusya

Boyları 5 – 50 mm arasında değişen, iki uzun antene sahip olan ve larvaları balıkçılıkta yem olarak kullanılan taş sinekleri milyonlarca yıldır hiçbir değişikliğe uğramamışlardır. Resimde görülen 50 milyon yıllık amber içindeki taş sineği fosiliyle günümüzde yaşayan taş sinekleri tıpatıp aynıdır.

KÖPEK BALIĞI (Triakidae) (Çift Parça)

Yaş:
 75 milyon yıllık

Dönem: Kretase

Bulunduğu Yer: Hakel, Lübnan

Köpek balığı türleri, Lübnan dağlarında sıkça rastlanılan fosillerdendir. Köpek balıkları kıkırdaklı balık sınıfına dahildirler. Kıkırdaklı balıkların iskeletleri, kalsiyum içermez, kıkırdak dokudan meydana gelmiştir. Sadece dişlerinde ve bazen omurlarında kalsiyum birikintileri vardır. Bu nedenle, köpek balığı dişi fosiline, iskelet fosilinden daha sık rastlanır. Köpek balıklarının bulunan en eski fosilleri yaklaşık 400 milyon yıllıktır. Bu fosiller, diğer tüm canlıların olduğu gibi, köpek balıklarının da yüz milyonlarca yıldır hiçbir değişime uğramadıklarını göstermektedir. Köpek balıkları, evrimcilerin iddia ettiği gibi, diğer türlerden aşama aşama gelişmemiş, kompleks yapılarıyla bir anda ortaya çıkmış, yani yaratılmışlardır.

Yaratılış Atlası İçin Ne Dediler?

Maurizio Filipucci - Conselice Belediyesi - Belediye Başkanı 


İtalya - 19 Eylül 2007

Konu: Yaratılış Atlası eserinin bağışı. Teşekkür.

Bağış yaptığınız güzel eser için içten teşekkürlerimizi gönderir, eserin belediye kütüphanemizi zenginleştireceğini belirtmek isteriz.

İçeriğinin kompleksliği beni ilk cilt hakkında yorum yapmamaya ve serinin gelecek ciltlerini beklemeye ikna etti. Ancak yine de, bu eserin tartışmalı bir konu olan ve farklı alanlarda derin araştırma gerektiren yaratılış ve evrim konusunda, tartışmasız bir katkı oluşturduğunu söylemek isterim. Eserin grafik görünümü ve şıklığı, detay araştırması ve resimlerin kalitesi eseri değerli kılıyor ve kütüphane ziyaretçileri açısından şüphesiz bir hayranlık oluşturuyor.

Bu yararlı eseri için tebriklerimi iletir, saygılarımı sunarım.

Maurizio Filipucci

Conselice Belediye Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.