A9 TV Canlı Yayın

22 Eylül 2011 Perşembe

Dünyanın En İyi İnşaat Mühendisleri...Sizce Kim?

Bir karınca büyüklüğündeki termitler, yüksekliği 7 m.’yi bulan dev yuvalar yaparlar. Her yuvanın içinde sayıları 1 milyonu aşan bir termit kolonisi yaşar.

Yuva koloninin yaşaması için gerekli tüm konfora sahiptir. Yuva, yukarı doğru açılan kanallar aracılığıyla devamlı olarak havalandırılır. Alt kısımda koloninin gıda ihtiyacını karşılamak için mantar yetiştirilir. Burada tarım yapılabilmesi için ısı 30 derecede, karbondioksit oranı %2,7’de sabitlenmiştir. Ayrıca bir soğutma ve nemlendirme tertibatına sahip olan yuvada; bir kraliçe odası, larvaların bakım odaları, besin depoları ile tüm mekanları birbirine bağlayan koridorlar ve güvenlik kapıları da bulunur. Üstelik bu yuvanın inşaatında çalışan tüm işçi termitler kördür.

Mühendisler termit yuvalarını örnek alarak akıllı binalar inşa etmektedirler.

Kör termitlerin ortaya koydukları bu beceri, bilinç gerektiren, akıl ve muhakeme yeteneğinin varlığına işaret eden davranışları gerektirmektedir ve termitler de tam da gerektiği gibi yetenekler sergilerler. Çünkü termitler de dünyadaki diğer tüm canlılar gibi Yüce Allah’ın yaratma sanatının kusursuz delillerinden biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.