A9 TV Canlı Yayın

6 Eylül 2010 Pazartesi

Şira Yıldızı


"Doğrusu, 'Şi'ra (yıldızı)nın' Rabbi O'dur." (Necm Suresi, 49)

Şira yıldızının astronomide bilinen ismi Sirius'dur. Sirius iki yıldızdan oluşan bir takım yıldızdır. Bu takım yıldız Sirius A ve Sirius B adında iki yıldızdan oluşur. Bunlardan daha büyük olan Sirius A Dünyamıza en yakın yıldızdır ve özelliği çıplak gözle görülebilen en parlak yıldız olmasıdır.

Sirius takım yıldızları birbirlerine doğru yay şeklinde bir eksen çizerler ve her 49,9 yılda bir birbirlerine yaklaşarak gökyüzünde sarkarlar. Bu bilimsel veri, günümüzde Harvard, Ottawa ve Leicester Üniversiteleri'nin Astronomi bölümlerinin fikir birliğiyle kabul ettikleri bir gerçektir. Ancak 20. yüzyılın sonlarına doğru anlaşılabilmiş bu bilimsel gerçeğe, mucizevi bir şekilde bundan 14 asır önce Kuran'da işaret edilmiştir. Necm Suresi'nin 49. ve 9. ayetleri beraber olarak okunduğunda bu mucize karşımıza çıkmaktadır.
"Doğrusu, 'Şi'ra (yıldızı)nın' Rabbi O'dur." (Necm Suresi, 49)

"Nitekim (ikisi arasındaki uzaklık) iki yay kadar (oldu) veya daha yakınlaştı." (Necm Suresi, 9)

Necm Suresi'nin 9. ayetindeki anlatım bu iki yıldızın çizdiği yörüngede birbirlerine yaklaştığını işaret etmektedir. (En doğrusunu Allah bilir.)

Kuran'ın vahyedildiği dönemde bilinmesi mümkün olmayan bu bilimsel gerçek, bize, Kuran'ın Yüce Rabbimiz'in bir sözü olduğu gerçeğini bir kez daha kanıtlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.