A9 TV Canlı Yayın

1 Nisan 2015 Çarşamba

Çok yönlü Uzmanlar: Koalalar

Yeryüzünde Bulunan canlıların birbirinden mucizevi birçok Özelliği yoğun program uygulanmaktadır. Her biri Ayrı Bir Yaratılış mucizesi Olan canlılardan birisi de koalalardır. Okaliptüs ağaçlarının yapraklarıyla beslenen koalalar, bu Ağaçların uzerinde Rahat Bir Yaşam sürmelerini sağlayacak birbirinden muhteşem özelliklere sahiptir.

Avustralya'da Yaşayan koalaların, vücut tasarımları bulundukları çevrede Ihtiyaçları Olan kusursuz detaylara sahiptir. Örneğin kol ziyaretinde pençeleri Geniş gövdeli okaliptüslere kolaylıkla tırmanmalarını Sağlar, ön ayaklarındaki ilk Iki parmakları imkb Diğer Üç taneden ayrıktır. Kendi elimizi düşünürsek, iki tane baş parmaklarının Olduğu söylenebilir. Arka ayaklardaki baş parmaklar da diğerlerinden ayrıktır ziyaretinde Diğer Dört parmak Gibi keskin pençelere sahipler Değildir. Diğer parmaklardan Farklı Olan bu baş parmaklar Daha küçük Dallara tutunmayı Sağlar.

Pençeleri Ağaçların Yumuşak ziyaretinde düzgün gövdelerine çengel Gibi saplanabilen koalaların, Dört ayağı da, tıpkı Bizim Bir sopayı kavramamız Gibi ağaç dallarını rahatlıkla kavrayabilir ziyaretinde Dallara sarılarak koalanın tırmanmasını Sağlar. Ancak koalaların sahipler oldukları Özellikler Bunlarla Sınırlı Değildir. Koalaların Diğer Özellikleri imkb şöyledir:

Minyatür Bir Biyokimyasal Fabrika

Okaliptüs Yaprakları YÜKSEK miktarda lif çok az da protein İçerir ettik. Bu yapraklarda Güçlü kokulu Yağlar, fenolik bileşimler ziyaretinde birçok memeli Click yenilemez göster hatta zehirli Olan siyanür niteliğinde Maddeler de bulunur. Başka hayvanlar Click Zararlı Olan bu Maddeler koalanın vücudunda zehir etkisini kaybeder. Çunku koala, çok Özel Bir anatomisi ziyaretinde fizyolojisi Olan Bir sindirim sistemine sahiptir.

Tıpkı Diğer otçul memeliler Gibi koala da okaliptüslerin ana maddesi Olan selülozu sindiremez. Ancak bu islemi, onun için selülozu sindirebilen ziyaretinde koalanın körbağırsağında Yaşayan mikro organizmalar Yaparlar.
, Kalınbağırsağına Açılır Koalanın körbağırsağı çok Büyüktür ettik. Öyle ki körbağırsak, bağırsağın uzunluğunun Toplam Yaklasik% 20'sini oluşturur. Uzunluğu 1.8 ile 2.5 metre arasındadır.

Körbağırsak koalanın sindirim sisteminin en ilginç parçasıdır. Yaprakların sindirim sisteminden Geçişi burada geciktirilir. Bu gecikme Sayesinde körbağırsaklardaki mikro organizmalar faaliyete geçerek selülozu koalanın faydalanacağı hale getirirler. Bu Haliyle koalanın kör bağırsağı biyokimyasal Bir fabrikaya benzetilebilir. Selüloz bu fabrikada işlenirken, Yağlar A.Ş. zehirli niteliğe sahipler Kimyasallar (fenol bileşikleri) Başka Bir fabrikada yani karaciğerde süzülmeye uğrayarak etkisiz hale Gelirler.

Bilindiği Gibi koalanın tek besin Kaynağı okaliptüs yapraklarıdır. Bu imkb hayvanın karbonhidrat gereksinimini tümüyle mikro organizmaların selülozu sindirmesiyle Karşılaması demektir. Bu durum, mikro organizmalar Olmadan koalaların yaşamasının mumkun olamayacağını açıkça göstermektedir. Bu Iki canlıyı birbiriyle uyumlu yaratan şüphesiz Yüce Allah'tır.

Allah yarattığı bütün, varlıkların Tüm ihtiyaçlarından haberdardır Eksiksiz yaratandır ettik. Bu Gibi Örnekler Allah'ın sonsuz Gücünü Bize kanıtlar. Aklını Kullanan İnsanların bu Gerçeği anlayabilecekleri Bir ​​âyette şöyle haber verilmektedir:

All changes aklınızı kullanabiliyorsanız, O, Doğunun da, batının da ziyaretinde bunlar Arasında Olan herşeyin de Rabbidir ... (Şuara Suresi, 28)
Koala Su dengesi A.Ş.

Avustralya yerlileri Aborjinlerin Dilinde "koala" su içmeyen anlamına gelir, ÇÜNKÜ koalalar hiç su içmezler. Koalanın bu özelliğinin Nedeni okaliptüs yapraklarını yemesidir.

Okaliptüs yapraklarındaki serbest su'nun İçeriği% ile% 40 65 Arasında değişir. Bu oran% 40'ın Altına Düşmez. Çunku su% 40'ın Altına düşen yapraklar kuruyarak ölür İçeriği. Bu Özellikleri Sayesinde, okaliptüs Yaprakları Doğal Olarak koalaya Yeterli miktarda su'nun saglamis Olur.

Şüphesiz sadece sadece yaprakların bol su içermeleri Tek Başına Yeterli Değildir. Koalanın okaliptüslerdeki suyu kullanabileceği Bir ​​vücut yapısına sahipler Olması da oğlu Dereceli önemlidir. Koalada oğlu Dereceli kusursuz tasarlanmış Bir "su Kaybı ile kontrolün sistemi" Vardır.

Koalalardaki su Kaybı böbrekler Tarafindan ile kontrolün edilir. Ancak Daha onemli olan koalanın sindirim sisteminin su tutma özelliğinin OLMASIDIR. Bu sayede koalanın Vücuduna Aldığı Suyun oldukca az Bir Kısmı Dışarı atılır.
Koala, sindirim Sistemindeki su tutma Özelliği Sayesinde, Çok fazla su içermeyen göster Fakat bol Bulunan okaliptüs Yaprakları Ile rahatlıkla idare edebilmektedir. All changes koalanın sindirim sistemi bu özellikte olmasaydı, hayvan Sürekli yere İNİP su aramak Zorunda kalacaktı. Bu da yerde yaşamak İÇİN UYGUN özelliklere sahipler Olmayan bu canlının birçok tehlikeyle Karşı Karşıya kalmasına neden olacakti. Ancak koala Özel vücut Yapısı Sayesinde göster böyle bir zorlukla Hiçbir Zaman karşılaşmaz.

Koalanın Koruyucu kürkü

Koalanın vücut ısısını belirleyen ana unsur kürküdür. Hayvanın kürkü Eklendi mükemmel bir isi Koruması sağlayacak niteliklerde yaratılmıştır:
Kürkteki tüy Yoğunluğu milimetrekare Başına Yaklasik 55 Tuye Kadar ulaşabilmektedir. Hayvanın sırt kürkü, vücut yüzeyinin% 77'sini Kaplar. Karın tüyleri imkb sırt kürkünün ancak Yarısı Kadar yoğundur vücut yüzeyinin% 13'ünü Kaplar ettik.

Koaladaki tüylerin Uzunluğunda da mevsimlere Bağlı göster Bazı Farklılıklar Oluşur. Yaz aylarinda uzun tüylerle, kısa, tüyler Arasındaki fark Daha fazladır.
Kalın sırt kürkü, seyrek karın bölgesi tüylerinden Daha koyudur; koala bu sayede, güneşin ısısını toplayarak, ısıyı yalıtabilir. Karın tüyleri seyrek olmasina Karsin Bunları dikleştirerek Yalıtım derecesini ayarlayabilir.

Rüzgarlı günlerde ağaç üzerindeki koalalar, rüzgar Hızı arttıkça YALNIZCA orta-sırt bölgelerini rüzgara Karşı verirler. Gittikçe Daha Fazla büzülerek yuvarlak bir top halini alırlar. Rüzgarın Hızı Daha da arttığında, kulaklarını Da One Doğru kıvırırlar. Bu sekılde hava akımına public hicbir Yerleri Kalmaz. Koalanın sırt kürkü en YÜKSEK Yalıtım değerine sahiptir.   Öyle ki bu değer, Kuzey kutbunda Yaşayan Hayvanlarda Tespit edilen değerlere oldukca yakındır.

Rüzgarın, bu yogun ziyaretinde şilte tab sırt kürkü uzerinde Etkisi azdır. Rüzgar'ın YÜKSEK hızla estiği ZAMANLARDA kürk, vücut ısısının değişmeden korunmasını sağlayabilir. Soğuk günlerde A.Ş. şiddetli RÜZGARLARDA safra kürkün ısıyı protection kapasitesindeki dusus% 14 Gibi az miktardır Bir. Bu Veriler, kürkün çok Daha YÜKSEK rüzgar hızlarında bile ormanda ağaç tepelerinde Yaşayan bir hayvan Click isi Açısından Eklendi mükemmel bir protection sağlayacağını göstermektedir.

Koalanın metabolizma Hızı da kürkünün isi düzenleme etkisini tamamlayacak sekılde ayarlanmistir. Koalanın metabolizması oldukca yavaş Çalışır. Diğer keseli Hayvanların metabolizma hızının% 74'ü kadardır. Bu düşük hızdaki metabolizma da, hayvanın su kaybının düşük oldugunu Ortaya koyan göstergelerden biridir.

Koala Evrimciler İçin Büyük Bir Çıkmazdır ...
Koalanın sahipler Olduğu Özellikleri hatırlayalım:


  • Koalalar ağaçlara tırmanmalarını ziyaretinde burada rahatlıkla yaşamalarını sağlayacak Bir vücut yapısına sahiptirler.
  • Sindirim sistemlerindeki Özel yapı Sayesinde, bu ağaçlarda bolca buldukları okaliptüs yapraklarından yeterince besin su Temin edebilirler ettik.
  • Okaliptüs yağlarının zehirleyici etkilerini yok eden Özel Bir fizyolojik Sisteme de sahiptirler.

    Yapraklardan sudan aldıkları Maksimum Paket istifade etmelerini sağlayacak Bir bünyeye de sahiptirler.

    Tüm bunlar, koala Gibi Bir ​​canlının ağaçlar uzerinde yaşaması İçin Gerekli Olan şartlardır. Koala Click bu kadar onemli olan bu Özellikler evrimcilerin iddia ettikleri Gibi tesadüfen Ortaya çıkmış olabilir mi?

    Bu soruya önyargısız onu Düşünen objektif ettik akıl sahibi insan tek cevap verecektir Bir. ELBETTE ki hayır. Koalayı kusursuz Özellikleriyle Birlikte yaratan Ustun guc sahibi Yüce Allah'tır. Allah, yarattığı Tüm canlılara Verdiği bu Gibi özelliklerle sınırsız şefkat merhametini göstermektedir ettik. Yüce Rabbimiz yarattığı canlılardaki mucizeleri şöyle bildirmektedir:
    Yaratılışınızda türetip-yaydığı canlılarda kesin bilgiyle inanan Bir kavim Click ayetler Vardır. Ziyaretinde Picom (Casiye Suresi, 4)
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.