A9 TV Canlı Yayın

10 Nisan 2014 Perşembe

Hydnellum Peckii

Bu resimlerde gördüğünüz şey aslında bir mantardır. Bu mantar beyaz peynirin üzerine dökülmüş böğürtlen veya vişne reçeli görüntüsünü andırsa da kendi tadı pek bu kadar lezzetli değil. Adı “hydnellum peckii” olan bu mantar zehirli değildir ancak yenebilir de değildir, çünkü acı bir tada sahip. Şapkasının çapı 6.5 ayağı ise 2 santim kadar olmaktadır ve genellikle çam ağaçlı ormanlarda ağaçların diplerinde yaşamaktadır.

Araştırmalara göre bu mantarın çok kuvvetli antikoagülan (yani pıhtılaşma önleyici) madde olan atromentin içerdiği görüldü, artrometin aynı zaman antibiyotik özelliğine de sahiptir. Bilim insanları hala bu mantar familyasının tıp biliminde nasıl kullanımın olabileceğini araştırmaya devam etmektedirler. 

Doğa’da her canlı türü kendine has tasarım, yaşam alanı ve ekosistemine sahip olarak yaratılmış Allah tarafından ve özellikle bitki dünyası şifa edici, vitamin veya faydalı enizm içerikli yapısıyla insana birer nimet ve yaradılış üzerine düşünme kaynanı oluşturmaktadır.

Şüphesiz gece ve gündüzün ard arda değişmesinde, Allah’ın göklerde ve yeryüzünde yarattığı şeylerde, Allah’a karşı gelmekten sakınan bir toplum için pek çok deliller vardır.” Yunus Suresi, 6.Ayet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.