A9 TV Canlı Yayın

7 Aralık 2011 Çarşamba

Mevsimlerin Devamlılığı

Mevsimler, Dünya'nın kendi dönüşünün, güneşin etrafında döndüğü yörünge ile aynı hizada olmamasından kaynaklanır. Bu elbette Yüce Rabbimiz'in yarattığı muhteşem bir düzenin tecellisidir. Allah dilese tüm dünyada 365 gün boyunca bir tek kış mevsimi olurdu, bizler de bunun dışında yaşam nasıl olurdu bilemezdik. Allah dört mevsim yaratarak insanlara çok çeşitli nimetler sunmaktadır.

Allah bilinen insanlık tarihinden bugüne kadar sürekli olarak mevsimleri yaratmıştır. Ve devamlı yaratmaya devam etmektedir. İlkbahar'ın ardından yaz mevsiminin gelmesini herkes bekler, kimsenin bu konuda şüphesi olmaz. Ve gerçekten de yaz gelir. Oysa Allah dilese dünyada yaz mevsimi bundan sonra hiç yaşanmayabilir. İşte bu gerçek, Kuran'a uyan insanların Allah'ın sunduğu nimetleri derinlemesine düşünmesi ve şükretmesi içindir.

Her bir mevsimin kendine has nimet zenginliği vardır. Yazın çoşan çiçekler, iştah açıcı rengarenk meyveler, Güneş'in ve denizin güzelliği Allah'ın insanlara sunduğu nimetlerden bazılarıdır. Allah bu nimetlerin devamlılığını sağlayarak insanlara ikramda bulunur, merhamet eder. Allah bir ayetinde şu şekilde bildirmiştir:

Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün ard arda gelişinde, insanlara yararlı şeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiği suda, her canlıyı orada üretip-yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (Bakara Suresi, 164 )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.