A9 TV Canlı Yayın

17 Ekim 2011 Pazartesi

Yaşayan Fosiller - 1

MANTİS KARİDESİ



Yaş: 95 milyon yıllık 

Dönem: Kretase

Bulunduğu Yer: Hakel, Lübnan

Karbonifer döneminden (354–290 milyon yıl) beri hiç değişmeden varlıklarını devam ettiren mantis karidesleri, Darwinizm'i geçersiz kılan canlılardan biridir. Bir canlının yaklaşık 300 milyon yıl boyunca hiç değişmemesi evrimci yorumlarla açıklanabilecek bir durum değildir. Resimdeki mantis karidesi fosili ise 95 milyon yaşındadır ve hem 300 milyon yıl önce yaşamış hem de günümüzde yaşayan mantis karideslerinin tamamen aynısıdır.

KEMAN VATOZU 




Yaş: 100 milyon yıllık

Dönem: Kretase

Bulunduğu Yer: Hakel, Lübnan

Paleontoloji canlıların evrim geçirmediklerini, hepsini Allah'ın yarattığını ispatlayan milyonlarca delil ortaya koymuştur. Bu delillerden biri de resimde görülen 95 milyon yıllık keman vatozu fosilidir. Tropik ve subtropik sularda yaşayan keman vatozlarının 95 milyon yıldır değişmediklerini, yani evrim geçirmediklerini gösteren bu fosil karşısında Darwinistlerin yapabilecekleri bilimsel bir açıklama yoktur. Günümüzdeki keman vatozlarından hiçbir farkı olmayan 95 milyon yıl yaşındaki keman vatozları, Yaratılış gerçeğini bir kez daha vurgulamaktadır. 


ÇİÇEK BÖCEĞİ 





Yaş: 25 milyon yıllık

Dönem: Oligosen

Bulunduğu Yer: Dominik Cumhuriyeti

Bu böcek türü, çoğunlukla çiçekler üzerinde ya da yaprakların alt kısımlarında yaşar. Yumurtalarını çiçek bitki dokusunun içine bırakır. Milyonlarca yıl önce yaşayan çiçek böcekleriyle, günümüzdeki örneklerinin birbirinden hiçbir farkı yoktur.  yaşayan mantis karideslerinin tamamen aynısıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.