A9 TV Canlı Yayın

1 Ağustos 2009 Cumartesi

Çin, Müslüman Uygur Türklerine Yaptığı Soykırımı Durdurmalı, Zorla Alınıp Götürülen Uygur Türklerinin Nerede Olduğunu Açıklamalıdır

Çin'in kan dökmeye artık son vermesi vakti gelmiştir. Şiddet ve baskı uygulayarak, insanları acımasızca ezerek, sürekli kan dökerek yaşamak Çin'e yakışmamaktadır. DÜNYA TARİHİNİN BU EN BÜYÜK SOYKIRIMININ DURDURULMASI VE DÜNYADAKİ HER TÜRLÜ ZULMÜN DURMASI İÇİN TÜRK İSLAM BİRLİĞİ’NİN EN KISA ZAMANDA KURULMASI ŞARTTIR. Dünya devletlerinin bu zulme karşı birleşmesi, uluslararası hukukun hemen uygulanması gerekir.
Doğu Türkistan'da, Çin'in hiçbir bölgesinde yaşanmayan boyutlarda zorluklarla dolu, baskı altında bir hayat sürülmektedir. 1965'ten sonraki katliamlarla birlikte, bugüne kadar Doğu Türkistan'da 35 milyon uygur Türkü şehit edilmiştir. Bu akıl almaz bir rakamdır. Bugün de Uygur Türkü müslüman kardeşlerimize karşi soykırım tüm hızıyla devam etmektedir.

Uygur Türkleri evlerinden zorla alınıp götürülmekte, uluslararası kanunlara aykırı şekilde toplu olarak idam edilmektedir. Yaşanan son olaylarda 196'si açık 600 tanesi gizli olmak üzere toplam 796 Uygur Türkü, hiçbir hukuki gerekçeye dayanmadan, savunmalarını yapmalarına dahi izin verilmeden idam edilmiştir. Temmuz ayının başında bir gecede 10 bin müslüman Uygur Türkü kaybolmuştur. Bu kişiler nereye gitmiştir? Eğer bu kişiler de şehit edilmişlerse, ki muhtemelen şehit edilmişlerdir, o zaman akıl almaz bir katliam devam ediyor demektir.

Halen akibetlerinin ne olduğu bilinmeyen binlerce Uygur Türkü vardır. Uygur Türkü 100 bin kızkardeşimiz evlerinden zorla alınıp götürülmüştür. Bu kızkardeşlerimiz ölüm tehdidiyle gayrimeşru ilişkiye zorlanmaktadır. Çin yönetimi, evlerinden zorla alınıp götürülen 100 bin Uygur Türkü kızkardeşimizin nereye götürüldüğünü açıklamalıdır.

Çin'in bu baskı ve zulüm politikasına son vermesi, Doğu Türkistan'daki Müslüman kardeşlerimizin güvenliğe kavuşması, Çin kendi vatandaşlarının da huzur bulması için Türk İslam Birliği'nin aciliyetli olarak kurulması gerekmektedir. Türk İslam Birliği'nin kurulması hem Doğu Türkistan'ın hem de Çin'in kurtuluşu olacaktır. Bu birlik, hem Doğu Türkistan'da yaşayan Müslümanların haklarını en güzel şekilde koruyacak, hem Çinlilerin ve Uygur Türklerinin bir arada kardeşce, huzur içinde yaşayabilecekleri bir güven ortamı meydana getirecek, hem de Çin'in gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunacaktır. Türk İslam Birliği, bir sevgi birliğidir. Muhabbet birliğidir, gönül birliğidir. Bu birliğin temeli, sevgi, fedakarlık, yardımseverlik, merhamet, hoşgörü, anlayış ve uzlaşıdır. Ayrıca insana saygı, sanatta, bilimde ve teknolojide en yüksek noktaya ulaşmak birliğin hedefidir. Birliğin kurulmasıyla, sadece Türk toplumları ve Müslümanlar değil, tüm dünya aydınlığa kavuşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.