A9 TV Canlı Yayın

28 Temmuz 2009 Salı

Aleviler Kardeşimizdir

Sn. Adnan Oktar'ın Alhurra Tv Röportajı (Nisan 2008)
Adnan Oktar: Alevilik öyle yadsınacak, öyle karşı olunacak bir sistem değil. O da bir İslam mezhebidir ve kendi içinde yasaklayıcı olma, mesela bir Alevi, bir mahallede saygı duyularak karşılanmalı. O’na saygı gösterilmeli. Ama bu bir lütuf değil yalnız, lütuf olarak değil. Hak ettiği için. Alevi vatandaşların özgürlüğüne, ibadet özgürlüğüne, yaşam özgürlüğüne hem destek olunmalı, hem saygı duyulmalı. Bunu yaşadığında hiçbir sorun olmaz bir Alevi için.
Sn. Adnan Oktar'ın Sivas Sipas Tv Röportajı (Ağustos 2008)
Adnan Oktar: Ben Caferileri de seviyorum, Alevileri de seviyorum, Bektaşileri de seviyorum, Vehabileri de seviyorum. Hepsi bunların benim kardeşim, hepsi ayrı ayrı takvadır. Hepsi Allah’a, dine aşkla, muhabbetle bağlı olan insanlardır. Bu Osmanlı coğrafyası içinde her zaman birlik beraberlik içinde yaşadık biz. Bektaşilerle, Alevilerle, Caferilerle iç içe yaşadık. Hepimiz aynı milletin içindeyiz, hepimiz İslam milletindeniz, hepimiz Türk’üz Allah’a çok şükür. Onun için böyle ayrı gayrı değerlendirmek doğru olmaz, hepsine sevgiyle bakmak lazım. Çünkü Allah’ımız bir, kitabımız bir, kıblemiz bir. Daha ne istiyoruz.
Sn. Adnan Oktar'ın Kütahya Destan Tv Röportajı (5 Ağustos 2008)
Adnan Oktar: Kardeşlik bağlarımızı güçlendirelim. Sağcı, solcu, alevi, sunni hiç fark etmez hepimiz kardeşiz. Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Allah hepimize ayrı bir özellik ayrı bir düşünce vermiş olabilir o Allah’ın bir yaratması. Bu birbirimize karşı olmamızı gerektirmez. Sevgi içinde, barış içinde, kardeşlik içerisinde bu güzel memleketimizde yaşayalım. Dünyanın en güzel memleketi çok bereketli güzel topraklarımız var. Allah bize lütfetmiş Elhamdülillah
Alevi Sünni Ayrımı Yoktur
Sn. Adnan Oktar'ın Cem Tv Röportajı (Temmuz 2008)
Adnan Oktar:Bizim Türkiye’mizin insanları çok sevgi doludur. Sevgiden, dostluktan, kardeşlikten şiddetli haz alırlar. Ama bir sevgisizlik hakim biraz, yani böyle sanki kavgaya daha açık, şüpheye daha açık, sanki birbirlerine oh olsun demekten zevk alan bir ruha girdi bir kısmı, hemen toparlanalım. Kardeşiz, çok çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Yani nefis güzel, sevgi bağıyla birbirimize, dostluk bağıyla tam kilitlenelim. Hiç fark etmez, sağcı olabiliriz, solcu olabiliriz, özellikle alevi Sünni ayrımı yani tam bir rezalet. Yani burada meydana gelen kin ve öfke, kim yapıyorsa, hangi şaşkın yapıyorsa, bu tarif edilecek gibi değil. Çünkü Allah’ımız bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir, kıblemiz bir.
Sn. Adnan Oktar'ın Alhurra Tv Röportajı (Nisan 2008)
Adnan Oktar: Cem evleri, ibadethaneler istedikleri gibi yaşasınlar, istediklerini okusunlar. Yani baskı insana saygıya uymaz. Cem evi açsın yani insan, mesela yine Allah’ı anıyorlar ne güzel, orada da yine Hz. Ali’nin sevgisinden bahsediyorlar, bir arada sohbet ediyorlar yani dinsizliği, imansızlığı konuşmuyorlar ki. Allah’tan, dinden, imandan, Peygamber’den, Peygamberimiz’in neslinden, on iki imamdan ki canımızın en güzel yerinde olan ruhumuzun en güzel yerinde olan insanlar 12 imam, bunlar bizim canımız, ciğerimiz onlardan bahsediyorlar, onların resimleri gibi resimler yapmışlar koymuşlar. Bunlar güzel şeyler bunlardan rahatsız olacak bir şey yok böyle bir kucaklama böyle bir dostluk
anlayışı bütün meseleyi çözer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.