Böyle Bir hatayi Taşıyan tasarımlar başarısızlığa mahkumdur. Nitekim İnsanların Yaptığı mekanik sistemlerdeki hatalar sanılandan çok fazladır Daha. Bunların çoğu yerin epey Bir cogu deneme yanılma yöntemine Göre tasarlanmıştır. Hatalar, Ürünün piyasaya çıkmadan ÖNCE Yapılan modellerinde giderilmeye çalışılmıştır. Ancak bu da kullanima Sunulan ürünlerde hata Olmasını engelleyememiştir. Oysa Aynı şeyi doğadaki mekanik sistem tasarımları Click söylemek imkansızdır. Tüm canlılardaki mekanik tasarımlar mükemmeldir. Ve bu Eklendi mükemmel tasarım tek seferde hatasız Bir Olarak Ortaya çıkmıştır. Çunku Allah, Tüm Bunları kusursuz biçimde yaratmıştır Bir. Şimdi Allah'ın bu Üstün yaratışına Örnek olusturan göster Bazı canlıları inceleyelim.
Ağaçkakanın Kafatası
Ağaçkakanlar,
ağaç kabuğuna yaptıkları vuruşlarla kabuğu koparır, Sonra da Ortaya
çıkan böcekleri ziyaretinde kabuğun Altına saklanmış yumurtaları yiyerek
beslenir. Bu kuşlar, yuvalarını sağlam, canlı ağaçlara oyarlar. Bu oyukları açarken de bir marangoz Kadar maharetlidirler. Büyük
noktalı ağaçkakan Türü saniyede dokuz-on vuruş Yapar, daha küçük
boyutlu ağaçkakanlarda imkb bu sayı üzerinde beş-yirmiye Kadar çıkar. En usta ağaçkakan türlerinden biri de Yeşil ağaçkakandır.
Yeşil ağaçkakan ağaçları oyarken, gagası Saatte yüz kilometreden Daha Büyük Bir hızla Çalışır. Göster Fakat kiraz büyüklüğündeki beyni bu sarsıntılardan etkilenmez. İki vuruşu Arasındaki zaman farkı, saniyenin binde birinden azdır. Ağaçkakanın sırrı, boyun kaslarındadır. Vurmaya başlayınca, baş gaga Tam bir Doğru Üzerine Gelirler ettik. En Küçük Bir sapma, beyinde yırtılma Yapabilir.
Bu Denli Hızlı Bir vuruşun betona kafa atmaktan Bir farkı YOKTUR. Kuşun beyninin hicbir Hasara uğramaması imkb ancak faal olan Olağanüstü Bir tasarımla mümkündür. Kuşların Büyük çoğunluğunda kafatası kemikleri birbirine yapışıktır. Gaga imkb çenenin hareketiyle Açılır. Oysa ağaçkakanlarda gaga kafatası, vuruş sırasında OLUŞAN şoku Emen süngerimsi bir madde Ile birbirinden ayrılmıştır ettik. Bu Esnek madde, otomobil amortisörlerindekinden çok iyidir Daha. Bu üstünlüğü, Çok Kısa aralıklarla OLUŞAN şokları da emebilmesinden ileri gelir.
Bu onu MADDE vuruşta OLUŞAN şoku emip Bir Sonraki şoku karşılayacak duruma Gelebilir. ÜSTELİK bunu saniyede onu Aşan vuruşun yapıldıgı şartlarda Başarır. Bu madde, modern Teknolojinin geliştirdiği Tüm benzerlerinden üstündür. Ağaçkakanın
kafatası A.Ş. Üst gagasının olağan dışı Bir yöntemle bağlanmış Olması,
onu vuruşta beyninin bulundugu bölümün gagadan uzaklaşmasını, böylece
şok EMİCİ Ikinci Bir mekanizma oluşmasını Sağlar. (Bilim ve Teknik / ziyaretinde Görsel Bilim Teknik Ansiklopedisi, İstanbul Tarih: Görsel Yayınlar, 1983-84, S.16)
Zürafanın Pompası
Zürafa beş metreye varan boyuyla karada Yaşayan En Büyük hayvanlardandır. Hayvanın yaşayabilmesi Click kalbinden Iki metre yukarıdaki beynine kan göndermesi şarttır. Eklendi bunun içinse faal olan Olağanüstü Güçlü Bir kalbe İhtiyacı Vardır. Nitekim zürafanın kalbi 350 mmHg'lik Bir basınçla kan pompalayacak Kadar güçlüdür.
Normalde Bir insanı öldürebilecek Kadar Güçlü Olan bu sistem, Özel Bir haznenin icinde bulunur. Hazne, basıncın bu ölümcül etkisini kaldırabilmek Click küçük damarlarla kuşatılmıştır. Baştan kalbe giden Kadar Bölümde; yukarı çıkan Aşağı inen damarların olusturdugu Bir U sistemi bulunur ettik. Ters
Yönde akan kan damarları Toplam yokedilmesi sıfırlar, böylece hayvan
ani kanamalara neden olacak iç basınçtan kurtulmuş olur.
Kalpten aşağıda Olan kısımda imkb, fazla kalın olmadigindan bacakların ziyaretinde ayağın da Özel Bir korumaya İhtiyacı Vardır. Zürafanın bacak oğlu derinin ayaklarını Saran ziyaretinde Dereceli kalın Olması onu kan basıncının kötü etkilerinden Korur. AYRICA damarların icinde, şiddetli kan akışını durdurarak yokedilmesi ile kontrolün Altına alan kapakçıklar da bulunur. Asıl Büyük tehlike imkb, hayvan su içmek Click başını yere kadar indirdiğinde Ortaya çıkar. Normalde beyin kanamasına sebep olacak Kadar Olan şiddetli kan yokedilmesi, bu DURUMDA çok Daha artar.
Ama bu tehlike Karşısında kusursuz Bir ÖNLEM alınmıştır. "Sefaloraşidien" vücutta salgılanan Adlı Sıvı devreye Girer ziyaretinde kalp hacmini küçülterek pompalanan kanı azaltır. Öte yandan Yandan, hayvanın boynunda, başını Aşağı eğdiğinde devreye Giren Özel kapakçıklar Vardır. Bu
kapakçıklar kanın akışını Büyük ölçüde azaltır ziyaretinde böylece
zürafa güven icinde su CİP tekrar başını yukarı kaldırabilir. Zürafanın kat kat Olan damarlarının Kalınlığı da, yine bu YÜKSEK Basınç tehlikesine Karşı Binanın Bir tedbirdir.
Palamut Böceği Delme Mekanizması A.Ş.
Palamut böceği, adından da anlaşılacağı Gibi, meşe ağacının palamut Adlı meyvesine Bağımlı yaşar. Böceğin kafasından oldukca uzun bir boru uzanır. Gövdesinden bile daha uzun Olan bu borunun Ucunda da minik göster Fakat çok keskin Bir testere dişi bulunur. Normal böcek ZAMANDA bu boruyu, yürümesine engel Olmaması Click, vücuduyla Cardio doğrultuda tutar. Bir palamudun Üzerine geldiginde imkb, boruyu ona Doğru All changes. Bu Haliyle Tam bir sondaj makinesine benzemektedir. Borusunun testereye benzeyen ucunu palamuda Dayar. Hareketli kafasını Bir Sağa Bir sola döndürerek boruyu oynatır palamudu delmeye baslar ettik. Böceğin kafası bu iş Click ziyaretinde sahiptir İdeal Bir Tasarıma faal olan Olağanüstü Bir hareket serbestliği Gösterir.
Böcek bu sekılde sondaj Yaparken Bir Yandan da borusu Aracılığıyla palamut İçindeki meyveyi yiyerek beslenir. Ancak meyvenin Büyük bölümüne dokunmaz; bunu yeni doğacak yavrusu Click saklamaktadır. Delme İşlemi tamamlandığında, böcek Açılan delikten içeri Bir tane yumurta bırakır. Yumurta, annesinin palamut icinde açtığı kanalın icine yerleştikten Sonra larva halini Alır. Larva palamudu yemeye baslar. Yedikçe buyur, büyüdükçe de Daha çok yer'de. Larva Ne Kadar çok yerse, palamut icinde gelişmek Click kendine o kadar çok yer'de açmış olur.
Bu durum, palamut Bağlı Olduğu daldan düşene Kadar devam eder. Palamudun yere düşerken çıkan çarpma sesi ziyaretinde sarsıntı, larvaya artık Dışarı çıkma zamanının geldiğini haber Verir. Güçlü dişleri Sayesinde, daha göster Önceden annesinin açtığı deliği büyütür. Oğlu Dereceli semirmiş Olan larva, zorla da olsa kendini bu delikten Dışarı çıkarır. Larvanın bundan Sonraki ilk işi kendini yerin 25-30 cm Kadar Altına gömmektir. Burada "pupa" evresini Bir Ile beş yıl Boyunca bekleyecektir ettik geçirecek. Tam bir Yetişkin OLUP toprak Üzerine çıktıgında imkb, bu kez o palamutlara sondaj YAPMAYA baslar. Pupa süresindeki Farklılık, yeni sürgündeki palamutların olgunlaşmasına Bağlı Olarak değişmektedir. (Mark W. Moffet, "Hayat Ceviz Kabuğundaki", National Geographic, s. 783-788)
Palamut
böceğinin bu ilginç hayatı, evrim teorisini çürüten Allah'ın A.Ş.
canlıları ne Denli kusursuz tasarımlarla yarattığını gosteren
delillerden biridir. Dikkat edilirse, her türlü Mekanizması beligbli Bir planı Üzere tasarlanmıştır Böceğin. Sondaj
borusu, bu borunun ucundaki kesici dişler, borunun kullanilmasini
sağlayan oynak kafa Yapısı, Tüm bunlar rastlantılarla ya da "doğal
seleksiyonla" açıklanamaz. Sahip
Olduğu uzun boru, sondaj isini kusursuzca başarmadığı Sürece, hayvan
Click Bir ayak bağından ziyaretinde dolayısıyla dezavantajdan Başka Bir
Şey olmayacaktır. Bu Yüzden "aşama aşama" geliştiği iddia edilemez.
Öte
yandan Yandan larvanın sahipler Olduğu organlar "Kompleks indirgenemez"
içgüdüler de ortada ziyaretinde Bir Süreç oldugunu göstermektedir. Larvanın
palamut kabuğunu parçalayacak Güçlü dişlere sahipler Olması, Dışarı
cıktıgı anda toprağın derinliklerine girmesi gerektiğini "bilmesi"
ziyaretinde burada Beklemek Click de "sabretmesi" zorunludur. Aksi halde canlı neslini sürdüremeyecek yok OLACAKTIR ettik. Tüm bunlar rastlantılarla açıklanamaz ziyaretinde bu küçük canlının çok Üstün Bir akıl gösterisiyle yaratıldığını Ortaya koyar.
Allah bu küçük canlıyı kusursuz organlar ziyaretinde kusursuz içgüdülerle yaratmıştır. Çunku O, "Kusursuzca yaratan" dır. (Bakara Suresi, 54)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.